divendres, 1 de novembre de 2019

Resposta ciutadana contra els augments d’impostos i de sous polítics a l’Ajuntament de Móra d’Ebre

Unes 200 persones convocades a través de les xarxes socials s'han concentrat avui davant de l'Ajuntament de Móra d'Ebre per a protestar per l'augment d'un 20% dels impostos i taxes municipals aprovat per l'equip de govern del consistori comandat per Junts per Catalunya esta mateixa setmana. Els concentrats també han clamat contra l'augment de sous que fa uns mesos es van aplicar els membres del govern municipal i han exigit mesures pressupostàries que evitin que el gruix del Pla d'ajustament de l'Ajuntament repercuteixi sobre el veïnat.

Dos portaveus dels convocants han llegit un manifest en català i en castellà en què s'ha posat de manifest el rebuig a l'augment dels tributs i s'ha reclamat sense embuts una rebaixa dels sous polítics al consistori. Alguns dels concentrats han expressat en veu alta, a cara descoberta i micro en mà les seues opinions al respecte. No s'explicaven com l'equip de govern, després de governar dos mandats complets, no assumeixi cap responsabilitat sobre la situació econòmica de l'Ajuntament. També han criticat el fet que el govern municipal s'assigni retribucions econòmiques quantioses i, en paral·lel, digui que l'Ajuntament està arruïnat.

Tota l'oposició municipal, des del grup de Tots i Totes per Móra d'Ebre (Santiago Campos) fins a la CUP, rebutja l'increment d'impostos aprovat i reclama austeritat al govern per a fer front als números rojos de l'Ajuntament. En este sentit, s'han recollit firmes per a demanar que es retiri l'increment de la pressió fiscal i que es busquin mesures alternatives per a fer front al dèficit municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014