dimecres, 3 d’abril de 2019

Àlvar Arasa pronuncia una conferència sobre l'origen del Riu Ebre a Móra d'Ebre

Amb motiu de la celebració del curs Conèixer la Ribera d'Ebre, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) ha organitzat avui una conferència titulada "L'origen del riu Ebre", a càrrec d'Álvaro Arasa, doctor en Ciències Geològiques especialitzat en Sedimentologia, Geotècnia i Hidrogeologia. L'acte ha tingut lloc a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre davant d'una quarantena de persones.
Álvaro Arasa ha explicat els detalls d'un estudi que ha elaborat juntament amb Lluís Cabrera, també doctor en Ciències Geològiques, que explica el procés de formació del riu Ebre, des d'una primera conca endorreica que recollia les aigües dels rius del Pirineu i del sistema Ibèric fins a la formació de la sortida al mar del riu Ebre arran d’un procés d’erosió remuntant associat a les glaciacions.
L'acte ha sigut presentat pel president de l'associació Cultural La Riuada, Joan Launes, i ha comptat amb la presència del nou president del CERE, Josep Cid, el qual ha fet la seua primera actuació pública a la capital comarcal després del seu nomenament dissabte passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014