dimarts, 13 de novembre de 2018

La setmana vinent arribaran les despulles de l'escultor Julio Antonio a Móra d'Ebre després de l'exhumació de les restes feta avui a Madrid

La setmana vinent, en un dia encara per a determinar, arribaran a Móra d'Ebre les restes de l'escultor Julio Antonio i de la seua mare, i el conjunt arquitectònic de la seua tomba, segons ha confirmat avui l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol. Aquest matí s'ha fet l'exhumació de les restes a Madrid, al cementiri de l'Almudena, en presència d'un familiar de l'escultor, Víctor Viladrich;  d'un representant de la família de Gregorio Marañón, propietària de la tomba; del diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella; de la directora del Museu d'Art Modern fe Tarragona, Rosa Maria Ricomà, i de l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol.

Des de l'Ajuntament de Móra d'Ebre s'ha volgut expressar la satisfacció que representa aquest fet d'avui, com a pas previ al trasllat de les despulles de l'insigne fill de Móra d'Ebre a la població que el va veure nàixer. El consistori també ha públic el seu agraïment especial a la Diputació tarragonina per la seua "inestimable col·laboració" per a fer possible el trasllat i a la família de l'artista i als propietaris de la tomba per la seua predisposició per a facilitar totes les gestions.

Julio Antonio és el nom amb el qual es coneix Antonio Rodríguez Hernández (Móra d'Ebre, 6 de febrer de 1889 - Madrid 1919), insigne escultor, autor d'obres tan destacades com el monument als Herois de 1811, ubicat a la rambla de Tarragona, o el mausoleu Lemonier, exposat al Museu d'Art Modern de Tarragona.

Biografia de Julio Antonio: https://ca.wikipedia.org/wiki/Julio_Antonio

Cap comentari:

Publica un comentari

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014