dimarts, 27 de novembre de 2018

La Cana, de Flix, i l'historiador Joan R. Vinaixa, guardonats amb el premi Sirga d'Or de la Ribera d'Ebre
L'associació La Cana, de Flix, i l'historiador benissanetenc Joan Ramon Vinaixa han sigut guardonats avui a Móra d'Ebre amb el premi honorífic Sirga d'Or, que atorga el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre cada dos anys. Els finalistes, en l'apartat d'entitats, han sigut l'associació cultural Lo Llaüt, d'Ascó, l'Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial de Móra la Nova. En l'apartat de persones, l'activista cultural Josep Maria Pros, de Vinebre, i el traumatòleg Manel Saltor, de Móra d'Ebre.  

L'acte l'han presidit la consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs;  l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, i la presidenta comarcal, Gemma Carim, acompanyats del president del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), Joan Josep Duran, i del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, entre altres autoritats. Els guardons, atorgats mitjançant un procés de votació popular entre els socis del CERE han reconegut la tasca en pro de la comarca que ha tirat endavant l'entitat flixanca La Cana, fundada l'any 2001 amb l'objectiu de recuperar el patrimoni de la població de Flix i de dinamitzar culturalment la població del nord de la comarca. En el cas de la Sirga d'Or individual, s'ha valorat especialment la dilatada trajectòria com a historiador de l'Ebre català especialitzat en els segles XVIII i XIX de Joan Ramon Vinaixa, el rigor de les seues recerques i la solidesa de la seua obra.

L'acte ha aplegar unes 150 persones al teatre municipal de La Llanterna, amb una àmplia representació institucional de la comarca i la presència de destacats socis del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre de diferents localitats. Durant els parlaments, s'ha fet referència al paper vertebrador de la comarca que ha jugat al llarg de 35 anys el CERE i s'ha reclamat de nou l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014