divendres, 8 d’abril de 2016

Móra d'Ebre inaugura una exposició de retrats de 23 alcaldes entre 1872 i 2011


El centre cívic de l'Ajuntament de Móra d'Ebre acull fins al dia 8 de maig, en el marc de la Primavera Cultural de la població, una exposició fotogràfica de 23 retrats d'alcaldes del municipi del període 1872-2011. La mostra forma part del fons documental del consistori que s'ha anat fornint al llarg dels últims dos anys i mig per tal de recollir els retrats de les persones que han ostentat l'alcaldia de la població.

En la inauguració de la mostra aquesta tarda, l'alcalde actual, Joan Piñol, ha destacat el treball de recerca efectuat per Ferran Roca per tal de resseguir la història de l'Ajuntament i aconseguir les imatges dels alcaldes, algunes de les quals recuperades de fotografies en mal estat o de grup per part del fotògraf morenc Raimon Crescenti. Tot i els 23 alcaldes representats a la mostra, hi ha constància d'altres dotze veïns que han ostentat l'alcaldia en el període esmentat però dels quals no s'ha aconseguit encara cap retrat.

La mostra s'ha pogut confegir gràcies a les aportacions de les famílies dels alcandes i de la col·laboració d'entitats com La Riuada i el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, i de persones particulars com l'estudiós local Santi Alfonso. El primer alcalde representat és Salvador Algueró Montserrat, un liberal que defensà el castell dels atacs carlistes conegut amb el sobrenom del Moro, i el darrer alcalde que forma part de l'exposició és el socialista Josep Solé i Biosca, qui ostentà la vara de comandament municipal en els períodes 2003-2007 i 2009-2011.

Un cop finalitzada la Primavera Cultural, l'exposició s'instal·larà de manera permanent a la Sala de Juntes de la casa consistorial.

Cap comentari:

Publica un comentari

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014