dilluns, 21 de març de 2016

Òmnium Ebre lliurarà els Premis Sambori el 2 d’abril a Móra d’Ebre amb nou rècord de participantsEl Premi Sambori busca promoure l'ús de la llengua catalana a través d'un concurs de narrativa, tot incentivant la imaginació, la creativitat i els valors pedagògics. Les Terres de l'Ebre tanquen l'edició del 2016 amb un total de 36 escoles i instituts inscrits, 17 dels quals hi participen per primer cop. Aquesta xifra suposa la màxima inscripció des de l'any 2011 en què es va lliurar el premi per primer cop de forma separada a les Terres de l'Ebre i que estava establerta en 22 centres el 2015. Un total de 2.929 estudiants han presentat els seus treballs, dels quals només 170 han passat a la final territorial. Els tres guanyadors de cada una de les tres categories de primària i secundària optaran a la final catalana de la desena edició del Premi Sambori que es lliurarà al maig.
 
Les xifres de centres i alumnes participants demostren una bona implantació del premi al territori, ja que a tot Catalunya hi han participat 43.738 alumnes i 432 centres. Òmnium Ebre continuarà treballant per estendre el certamen a nous centres i poblacions en futures edicions, ja que malgrat les bones xifres encara s'arriba només a una tercera part dels centres de les Terres de l'Ebre.
 
Enguany, per segona vegada i en el marc del lliurament dels premis, es durà a terme el reconeixement a un o una docent de l'àrea de llengua i literatura catalana, per la tasca professional desenvolupada en els darrers anys. Aquest premi vol ser un homenatge a la feina duta a terme en favor dels objectius que promou Òmnium en un camp que tant lligat va als orígens de l'entitat, l'ensenyament de la llengua catalana, en uns moments en què aquesta afronta nous reptes des de sectors que li són hostils. El nom del premiat es desvetllarà el mateix dia del lliurament i el guardó duu el nom de Neus Gràcia, qui va destacar per l'ensenyament del català durant els primers anys d'implantació d'Òmnium a les Terres de l'Ebre.
 
Menció a banda mereix la segona edició del Premi Especials d'Òmnium Ebre adreçat a les escoles d'educació especial del territori, ja que és una convocatòria que és exclusiva de les Terres de l'Ebre. Alumnes de tres dels quatre centres existents han presentat treballs al premi, cosa que demostra la bona acollida que ha tingut la iniciativa. Els premis es lliuraran al mateix moment que els premis Sambori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014