dimecres, 30 de març de 2016

Litterarum impulsa dues residències creatives amb músics i poetes de renom perquè s’inspirin a la vora de l’Ebre

L'objectiu de l'organització és que un músic i un poeta convisquin un cap de setmana a Móra d'Ebre per crear una obra que s'estrenarà a la fira d'espectacles literaris 2016.

Una de les novetats més importants que Litterarum impulsa aquest 2016 és la posada en marxa de les residències creatives entre músics i poetes. Es tracta d'una fórmula que proposa reunir durant un cap de setmana una cantautora i una poetessa i un cantautor i un poeta de renom en un allotjament rural de Móra d'Ebre, amb l'objectiu que treballin junts en la musicació de poemes que després s'estrenarà a Litterarum en format espectacle especial. "El que volem és que sigui una obra gestada des de la vora de l'Ebre, per poetes que tenen una rellevància i una trajectòria important i músics professionals reconeguts arreu del país", diu Albert Pujol, director de Litterarum.

"Volem que creïn en un entorn privilegiat, amb el riu i altres valors patrimonials que tenim a la capital de la Ribera d'Ebre, perquè la nova creació tingui aquestes influències. Demostrem que Litterarum està ubicat en un territori creatiu de primer nivell i aquest fet li dóna una major projecció arreu de les terres de parla catalana", explica Albert Pujol, director de Litterarum.

Les dues residències creatives tindran lloc el segon i últim cap de setmana del mes d'abril. Així, els dies 9 i 10 residiran artísticament a Móra d'Ebre la cantautora Bikimel (Barcelona, 1976) i la poetessa Maria Cabrera (Girona, 1983), autora de diversos poemes als quals han posat música grups com Manel, Sílvia Perez Cruz i la mateixa Bikimel, d'aquí que facin tàndem. La segona residència portarà fins a Móra d'Ebre el líder del grup Mishima, David Carabén (Barcelona, 1971) i el poeta Jordi Llavina (Barcelona, 1968), tots dos ja han col·laborat junts gràcies a la figura de Joan Vinyoli. Les noves creacions musicoliteràries que es gestin durant aquests dos caps de setmana s'estrenaran la primera nit de Litterarum 2016, divendres 27 de maig, a la llibreria Bassa de Móra d'Ebre, i se n'oferirà un tast previ a principis de maig durant la presentació oficial de Litterarum a Barcelona.

Litterarum, fira d'espectacles literaris arriba enguany a la novena edició i se celebrarà del 27 al 29 de maig, tot coincidint en dates amb la Fira del Llibre Ebrenc a Móra d'Ebre. Està organitzada per l'Ajuntament de Móra d'Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes, mentre que la Fira del Llibre Ebrenc l'organitzen l'Ajuntament de Móra d'Ebre, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, l'Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014