dimecres, 17 de febrer de 2016

Móra d'Ebre es dota de desfibril·ladors i oferix un curs per ensenyar a utilitzar-los a la població

L'Ajuntament de Móra d'Ebre  ha adquirit dos  aparells desfibril·ladors, atenent la necessitat de disposar de mitjans sanitaris avançats per atendre casos d'aturada cardiorespiratòria al municipi. A tal efecte, l'Ajuntament de Móra d'Ebre ofereix un curs gratuït de suport vital bàsic i de desfibril·lador extern automátic (DEA) per a 30 personas, adreçat al públic en general. Els interessats poden inscriure-s'hi trucant al telèfon de l'Ajuntament, 977- 40 00 12, en horari d'oficina. Les places disponibles s'assignaran per ordre d'inscripció.

La finalitat d'aquest programa de formació és transmetre les pautes bàsiques d'actuació en cas d'aturada cardiorespiratòria (l'anomenada "cadena de supervivencia") i on són i com s'utilitzen els desfibril·ladors d'ús públic per tal que les persones del poble siguin capaces d'actuar quan sigui necessari.

El desfibril·lador extern automátic (DEA) está disenyat per aquells casos de parada cardíaca  que succeeixen fora dels centres hospitalaris. En cas d'aturada cardiorespiratòria el temps de reacció és fonamental. Les opcions de supervivència de la víctima disminueixen un 10% cada minut que passa sense rebre l'assistència adequada. Per això és tan important tenir un desfibril·lador extern a prop. La principal característica d'aquests desfibril·ladors és la facilitat d'ús en situacions d'estrès, perquè qualsevol pugui donar aquest primera assistència tan vital.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014