dissabte, 13 de febrer de 2016

Les dones de Móra d'Ebre celebren la Festa de Santa Àgueda

L'Associació de Dones de Móra d'Ebre ha celebrat avui els actes de la Festa de Santa Àgueda, patrona de les dones. Els actes centrals de la celebració han tingut lloc a la sala de plens de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, on s'ha celebrat el ple d'investidura de l'alcaldessa i les regidores de les dones de la capital de la Ribera d'Ebre.

La veïna Conxita Piñol Falcó ha rebut de mans de l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, la vara que representa el poder municipal, amb la qual cosa ha sigut investida alcaldessa de 2016. Les seues companyes al consistori femení són Càndida Delgado Mir, regidora primera, i Anna Maria Benito Peña, regidora segona, que han rebut la banda de part del tinent d'alcalde, Sixte Melchor, i de la regidora de l'Àrea Social, Montserrat Torres. Per la seua banda, Àngela Gabriel s'ha acomiadat del seu càrrec d'alcaldessa de les dones 2015, igual com les seues regidores: Carme Pujol i Natàlia Pellejà.

Després de la proclamació, els regidors i regidores oficials de l'Ajuntament i els hòmens que assistien a l'acte de proclamació del consistori femení han abandonat la sala perquè les veïnes assistents a l'acte celebressin a porta tancada la sessió plenària anual. En el decurs del ple, el consistori femení i les dones presents han tractat diferents temes que afecten la governança del poble i qüestions relacionades amb les dones que es poden millorar al municipi. Fruit del debat, s'ha elaborat una llista de peticions que ha sigut traslladada a l'alcalde, Joan Piñol, perquè l'estudiï i en doni compliment al llarg de l'any 2016.

Els actes han continuat amb lhomenatge de l'Associació de Dones a la sòcia més gran de l'entitat, la senyora Pepeta Descarrega Falcó, de 99 anys. Després ha tingut lloc una processó amb la imatge de la santa fins a l'església prioral, on s'ha oït missa, i, posteriorment, s'ha celebrat un sopar i una festa als locals de La Democràcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014