dimecres, 20 de gener de 2016

Centre d'Interès sobre l'historiador Artur Cot i Miró amb motiu del 10è aniversari de la seua mort

Amb motiu del 10è aniversari de la mort d'Artur Cot i Miró, que va ser cronista oficial de Móra d'Ebre,  la Biblioteca Comarcal de la població ha preparat un centre d'interès amb gran part de la seva obra, formada tant per llibres com per articles. La mostra bibliogràfica està situada al taulell d'atenció al públic.

Artur Cot i Miró  (1934 – 2006) va nàixer a Móra d'Ebre l'any 1934. Va exercir la professió de mestre fins a l'any 1999, data de la seva jubilació. Cot va dedicar la seva vida a la recerca de la nostra història i sempre va estar a disposició de qualsevol iniciativa cultural. Cronista oficial de Móra d'Ebre, jutge de pau, membre fundador de l'Associació Cultural La Riuada, soci d'honor del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre en reconeixement a la seva trajectòria cultural i comarcal. Guardonat amb el premi honorífic Sirga d'Or de l'any 2000.


Va publicar diversos llibres: L'Església de  parroquial de Sant Joan Baptista; El meu país, la Ribera; Santiago Costa-Benet Messeguer, dos artistes de l'Ebre català; La barca de Móra d'Ebre i el seu entorn; Els Montagut de Móra d'Ebre, i Els Guiamets, des dels orígens a la plenitud municipal, així com una gran quantitat d'articles de caire històric, tant en els programes de Festa Major de Móra d'Ebre com a la revista La Riuada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014