divendres, 18 de desembre de 2015

Presenten un llibre dedicat a l'escultor morenc Santiago Costa

Els dia 18 de desembre de 2015 va tindre lloc la presentació del llibre Santiago Costa, escultor (1895-1984), de Loreto Meix, en el decurs d'un acte celebrat a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre. Aquesta obra va resultar guanyadora del XV Premi d'Assaig Artur Bladé i Desumvila, que convoca  biennalment el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE).

En l'acte de presentació va intervindre l'autora, Loreto Meix; l'arxiver Gerard Mercader, i Joan Launes, periodista i president de l'associació cultural La Riuada, organitzadora de l'acte. L'autora va fer un repàs a la trajectòria artística de Santiago Costa, un escultor de Móra d'Ebre, cosí del també escultor morenc Julio Antonio Rodríguez, que va nàixer l'any 1995 i va morir a Tortosa el 1984. Segons Meix, el llibre pretén ser una aproximació a l'obra de Santiago Costa, un escultor al qual "no se li ha retut el reconeixement que es mereix a Catalunya".

L'acte va comptar amb la presència d'una trentena de persones, entre les quals el president del CERE, Joan Josep Duran, així com diversos professors de l'institut Julio Antonio, companys de feina de l'autora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014