dijous, 10 de desembre de 2015

Acte de descobriment de la placa a la nova plaça de Santa Teresa de Móra d'Ebre

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, ha descobert aquest matí la placa de la nova plaça de Santa Teresa de la població, ubicada davant de la porta principal del Col·legi de Santa Teresa de Móra d'Ebre. Aquesta plaça es va urbanitzar arran de la construcció d'un pavelló en uns terrenys annexos al centre escolar, fruit d'una cessió de terrenys i d'una aportació econòmica fetes a l'Ajuntament per part de la propietat del col·legi.

La idea de donar el nom de Santa Teresa a la plaça va sorgir de l'alumnat de 3r de cicle mitjà, que van aprofitar una visita cultural a la Casa de la Vila per fer-li la proposta a l'alcalde. Posteriorment, en una visita posterior de l'alumnat de 2n de cicle inicial, l'alcalde els va notificar l'aprovació de la proposta per part del Ple.

L'acte de descoberta de la plaça ha comptat amb la presència de l'alumnat d'aquests cursos i dels seus tutors, i de la directora del centre educatiu, Mercè Loscos. L'acte l'ha conduït la tutora de 2n, Montse Usach.

L'actual Col·legi Santa Teresa es va inaugurar el dia 19 de desembre de 1954, a iniciativa de la Congregació de Germanes Carmelites Tereses de Sant Josep, que va impulsar la creació d'una escola a la capital de la Ribera d'Ebre després de la Guerra Civil (1936-1939). L'escola va entrar en servei en precari a la darreria dels anys quaranta del segle passat. Actualment és un centre concertat que imparteix ensenyaments oficials des de parvulari fins a 4t d'ESO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014