dijous, 22 de gener de 2015

L'Incasòl inicia les obres de protecció dels talussos del penya-segat del castell a Móra d'Ebre, Ribera d'Ebre

L'Institut Català del Sòl ha iniciat les obres de protecció i estabilització dels talussos del penya-segat del castell sobre els edificis del carrer de Gràcia i el passeig de l'Ebre, a Móra d'Ebre.

 

El Ple municipal de l'Ajuntament de Móra d'Ebre ha encarregat a l'Incasòl la gestió d'aquest projecte que serà finançant a càrrec del pressupost municipal. Té un cost de 360.102,70 € (IVA exclòs) i serà executada per l' l'UTE Construcciones Jaén Vallés SL-Urcotex SL en un termini de 5 mesos.

 

El marge dret del riu Ebre, en el seu pas pel municipi, s'ha anat erosionant al llarg del temps per les avingudes del riu tot formant uns penya-segats de caire vertical. En la seva base, on hi ha llims i còdols poc cementats, s'han format coves de certa profunditat que poden derivar en una fallida del terreny. Els talussos que envolten la base del mur perimetral del castell han estat castigats per l'erosió de la climatologia i és en carrer de Gràcia i el tram final del passeig de l'Ebre on els habitatges suporten amb major grau petits despreniments de còdols dels paraments dels penya-segat del castell que afecten les cobertes de les edificacions.

 

La intervenció consistirà en evitar el deteriorament dels talussos mitjançant una malla de triple torsió que recobrirà la superfície a protegir juntament amb una malla interior de polipropilè que retindrà els còdols fins la capacitat resistent que imprimeix la malla d'acer i els perns ancorats en el penya-segat. Tota la intervenció seguirà el criteri de donar un acabat harmònic amb la zona i, on sigui possible, regenerar-ne la vegetació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014