dimecres, 17 de setembre de 2014

Móra d’Ebre dinamitza la primera xarxa WIFI compartida entre negocis i ciutadans de Catalunya

El projecte compta amb la participació d'establiments privats i cobrirà la zona comercial i de serveis de la població.

L'Ajuntament de Móra d'Ebre, amb l'assessorament tècnic del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, ha impulsat aquest 2014 un projecte de creació d'una zona d'accés WIFI compartit de forma segura entre privats a l'eix comercial de la població amb possibilitats d'ampliar-se a la ciutadania, basada en una tecnologia que impulsa de forma pilot amb l'empresa multinacional FON.

Aquesta idea té com a objectiu que els usuaris que tenen punts en aquesta xarxa cedeixin part de la seua línia de banda ampla ADSL privada als usuaris de la comunitat FON a través d'un dispositiu anomenat fonera. Els que ho facin tindran a canvi connexió gratuïta a qualsevol altre punt FON de la població, a altres punts iguals situats arreu de l'Estat i en diferents països on hi hagi cobertura d'aquesta xarxa.

L'ajuntament ajudarà a impulsar un servei innovador entre els negocis de Móra d'Ebre perquè aquests puguin oferir-ho als seus clients. L'objectiu també és potenciar la zona comercial amb una iniciativa que permetrà que amb el telèfon, tauleta o ordinador portàtil es tingui Internet gratuïtament.

Els ciutadans també podran adquirir aquest dispositiu en alguna de les botigues d'informàtica de la població que col·laboren per 39 €, i així formar par part de la xarxa per gaudir de les seues avantatges. El suport i la resolució de dubtes a negocis i ciutadans es realitzarà a través de la seu del Telecentre del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre amb seu al carrer Sant Valentí, 31 de la població.

La xarxa actual està formada inicialment per 25 punts en total repartits per la població, i en concret està activa als negocis següents: Bassa, la papereria, Cuines Modeb, Joguines Carreres, Galeries Algueró, QDevelopment, Dry Avinguda Bar, Acadèmia Dill-Sarroca, Agustí Vinaixa, Cristalls Perruqueria, Perruqueria JOGAFI, Informàtica CRC, Beep Informàtica, Hospital Veterinari de l'Ebre i Bar Deporte.

El projecte compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, l'empresa FON i l'àrea de Societat de la Informació de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014