dilluns, 25 d’agost de 2014

El dissabte 30 d'agost tindrà lloc una nova edició de la Festa del Riu de Móra d'Ebre

El dissabte dia 30 d'agost, a les 17.00 h, tindrà lloc davant del Club Nàutic de Móra d'Ebre l'edició 2014 de la Festa del Riu. Hi haurà les clàssiques curses de muletes en diferents categories masculines i femenines (a partir dce les 17.35 h), amb l'acompanyament de la Banda de l'Escola de Música i els Gegants Sirgadors de Móra d'Ebre. Altres activitats programades són el concurs de sirgadors (arrossegament de muleta estirant la sirga, travessa del riu nedant, etc.).

La festa s'iniciarà amb la cercavila d'autoritats i el toc del corn dels llaguters. Posteriorment hi haurà el IV Concurs de Sirgadors de l'Ebre, en què els participants estiraran amb sirga una muleta de 1.000 quilos de pes. Qui faci el recorregut estipulat amb menys temps rebrà 100 euros de premi. La resta de participants, 25 euros. Els sirgadors concursants tornaran a portar la vestimenta típica de l'època, a més també es farà sonar el toc del corn marí, instrument utilitzat per comunicar-se quan antigament es navegava pel riu amb llaguts. Les inscripcions es poden efectuar fins al dimecres 27, de 10.00 h a 14.00 h, a l'Ajuntament.

Seguidament es farà una exhibició de rais al riu Ebre a càrrec dels Raiers de la Pobla de Segur. Baixaran pel riu bEbre i s'aturaran al moll de la Generalitat de Móra d'Ebre perquè el públic pugui veure'ls de prop i fer-se fotografies. Després continuaran el seu recorregut per la façana fluvial de Móra d'Ebre.

Una altra de les novetats d'enguany serà el repartiment gratuït, de 16.45 h a 17.30 h, de la nova beguda de la festa anomenada Sirgador.

Aquest any, l'organització recomana al públic que es torni a posar al coll el mocador típic de sirgador per a participar a la Festa del Riu, amb camisa o camiseta blanca. Qui encara no el tingui, el podrà adquirir a la plaça de Baix abans de començar la Festa del Riu.

El programa d'actes de la Festa és el següent:

16.45 h. Tast de la nova beguda de la festa, a la plaça de Baix.

16.50 h. Cercavila d'autoritats de l'Ajuntament fins als molls del riu.

17.00 h. Concurs de Sirgadors de l'Ebre.

17.20 h. Exhibició de rais pel riu Ebre.

17.35 h. Cursa de muletes infantil.

17.50 h. Travessia nedant pel riu.

18.10 h. Cursa de muletes femenina.

18.30 h. Exhibició de llagut català.

18.50 h. Cursa de muletes masculina.

19. 00 h. Llançament de síndries i melons al riu.

La festa estarà amenitzada per la Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre i els gegants de la Colla Gegantera.

Organitza: Club Nàutic, Centre d'Estudis Ribera d'Ebre i Regidoria de Festes

Cap comentari:

Publica un comentari

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014