divendres, 8 d’agost de 2014

Acord per a la cessió eventual a l'Ajuntament de Móra d'Ebre de l'edifici conegut com a Casa Montagut

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, i Ramon Felipe de Montagut, propietari de l'immoble situat a la plaça de Dalt número 2 de Móra d'Ebre, conegut com a Casa Montagut, han signat avui un conveni que regula la utilització puntual d'aquest edifici per part de l'Ajuntament.

L'objecte d'aquest acord és la cessió eventual per part de la propietat a l'Ajuntament de Móra d'Ebre de l'espai situat a la Casa Montagut per la realització d'esdeveniments, actuacions, actes culturals, festius, musicals, etc., atès que és un lloc idoni per a ser utilitzat com a espai cultural.

La vigència de l'acord serà per un any, prorrogable si ho sol·licita una de les parts i amb l'acord de l'altra part. La primera activitat que s'hi realitzarà serà una jornada de visites guiades el dia 29 d'agost, de 18.00 a 21.00 h, per a grups de 15 persones. El preu de l'activitat serà de 2 euros.

L'immoble compta amb una superfície de 1.700 m2 (aprox.) construïts i 1.000m2 de jardí (aprox.). Consta de planta Baixa, entresòl, planta primera, planta segona, golfes i soterrani galeria. Les dependències que s'ofereixen a l'Ajuntament per realitzar actes es troben a la planta baixa (portal, sala i celler, i escales) i a la primera planta (sala i saleta, i jardí).

Amb aquest acord es pretén donar un ús públic a l'edifici i, alhora, garantir-ne la conservació. L'Ajuntament de Móra d'Ebre per la utilització d'aquest bé es compromet a col·laborar amb el seu manteniment i condicionament, si escau, amb petites obres ordinàries.

Casa Montagut és un edifici de gran valor cultural per al patrimoni històric local. Cal destacar l'escut dels Montagut, que és protegit com a bé cultural d'interès nacional (BCIN) pel Decret 14 de març de 1963 de protecció d'escuts, emblemes, pedres heràldiques i creus de terme.

Cap comentari:

Publica un comentari

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014