dissabte, 21 de juny de 2014

Ja es pot visitar a la plaça de Dalt de Móra d'Ebre l'exposició itinerant a l’aire lliure "300 anys després"

L'exposició itinerant a l'aire lliure "300 anys després", ideada i produïda per Reunió de Papaia, es pot visitar fins al 4 de juliol a la plaça de Dalt de Móra d'Ebre. Aquesta exposició visitarà una cinquantena de municipis catalans durant l'any 2014, entre els quals Móra d'Ebre i Tortosa, a les Terres de l'Ebre.

Està composta per 18 plafons, amb un disseny modern i atractiu, a través dels quals es fa un recorregut pels darrers tres segles de la història de Catalunya, els que van del 1714 al 2014. Un dels plafons, el que inicia la mostra fa referància a la població on es mostra, en aquest cas a Móra d'Ebre. La informació històrica que recull i el material gràfic l'ha aportat l'associació cultural La Riuada de Móra d'Ebre.

"300 anys després" planteja una mirada detallada sobre com es va desenvolupar la Guerra de Successió arreu del territori i dedica un espai a comparar com era el país a principis del segle XVIII i com és avui en els àmbits de la política, l'economia i la societat, la ciència, la cultura i les tradicions. Una proposta que aposta per l'atractivitat visual i pels continguts accessibles, orientada a un ampli ventall de públics, pensada per a itinerar i per a ser fàcilment presentada a peu de carrer.

"300 anys després" és una mostra que vol abordar el Tricentenari des d'una perspectiva diferent, moderna però també reflexiva. Una exposició que dibuixa el fil entre el 1714 i el 2014 per a reconèixer qui érem, qui som i com ens projectem cap el què volem ser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014