dimarts, 20 de maig de 2014

Móra d’Ebre i Flix acullen les jornades de Màrqueting i Comunicació per aprendre a comunicar el valor afegit i la sostenibilitat de les empreses

L'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre de Móra d'Ebre i el Centre d'empreses la Ribera de Flix han acollit les jornades de Màrqueting i Comunicació organitzades conjuntament pel Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), en el marc del projecte Gestió Sostenible Rural, i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre en el marc del projecte Ribera d'Ebre VIVA com a entitats que treballen per al desenvolupament econòmic de la comarca.

La jornada de Móra d'Ebre ha estat dirigida a empreses del sector agroalimentari, restauradors i personal de l'administració pública i l'encarregat de donar la benvinguda als assistents ha estat el gerent del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gabriel Berganza. La jornada de Flix ha anat adreçada a empreses d'allotjament, serveis i activitats turístiques i personal de l'administració
pública i la benvinguda als assistents ha anat a càrrec del vicepresident i portatveu del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Antonio Suàrez i la cloenda a càrrec de la regidora de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Flix i consellera de FlixGIE, SAM, Noèlia Colomines.

Les Jornades han estat impartides per un docent d'extraordinària experiència i valor, Xavier Font, consultor i professor en màrqueting per a empreses turístiques. Ha treballat en més de 20 països per a agències internacionals com l'Organització Mundial del Turisme i per a governs i empreses.

És un acadèmic amb una extensa experiència en màrqueting i comunicació i ha impartit formació sobre aquesta matèria en diversos països. És l'autor amb més publicacions sobre certificació de turisme sostenible en l'àmbit internacional.

En aquest sentit, la jornada ha facilitat als empresaris les eines i coneixements necessaris per a comunicar i donar visibilitat a la sostenibilitat i el valor afegit de les seves empreses. Segons Xavier Font "les empreses han de dir a tothom que la sostenibilitat és qualitat i proporciona una millor experiència" i "la comunicació com més visual és, millor funciona".

Des del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, i en el marc del projecte Ribera d'Ebre VIVA, s'està treballant per quart any consecutiu en el desenvolupament dels sectors turístic i agroalimentari de la comarca i actualment ja es disposa de resultats i instruments de treball en aquests dos àmbits, entre els que destaca la creació d'un dossier professional de productes turístics on el producte agroalimentari també hi és present. Arribat a aquest punt, els responsables del projecte destaquen la importància, tant des del sector públic com del sector privat, de treballar de forma conjunta i de la millor manera possible en comunicar el valor afegit de la Ribera d'Ebre com a destinació turística, de les empreses i de la qualitat dels productes agroalimentaris.

Per la seva part, el Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) treballa des l'any 2010 per implantar accions de Responsabilitat Social a empresaris de la comarca. Actualment ja són 15 les empreses que, amb el suport tècnic del CIS, han realitzat o estan realitzant un pla per incorporar millores empresarials, ambientals o socials en la seva gestió. Entenent que la sostenibilitat d'un territori no és responsabilitat única del sector públic, sinó de tots els membres actius de la societat, el CIS actualment treballa per implicar a totes les parts vinculades en el desenvolupament sostenible local.

Les jornades de Màrqueting i Comunicació ha estat subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya, en el marc del Projecte "Treball a les 7 comarques" i amb finançament del Servei Públic d'Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu i finançada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i pel Fons Europeu Agrícola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014