dissabte, 10 de maig de 2014

Móra d'Ebre celebra la jornada "Fem dissabte!" netejant l'àrea recreativa de l'Aubadera


Avui ha tingut lloc a Móra d'Ebre una activitat en el marc del programa "Fem dissabte!",  una jornada popular de neteja dels rius i les rieres de Catalunya que impulsa anualment l'Associació Hàbitats. Un grup format per una quarantena de veïns del municipi, convocats per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament, ha netejat la zona recreativa de l'Aubadera, a tocar del riu Ebre. Els participants, protegits amb guants, han dipositat en unes bosses les deixalles que han anat trobant al recinte, majoritàriament bosses, envasos, plàstics i llaunes. Posteriorment, les deixalles s'han seleccionat amb l'ajut d'un tècnic municipal i s'han introduït en uns sacs de recollida selectiva. La jornada ha tingut un marcat caràcter lúdic i ha comptat amb un inflable per als més petits i un esmorzar popular per a tots els assistents.

El regidor de Medi Ambient, Josep Subirachs, ha destacat el fet que la jornada "Fem dissabte!" pretenia conscienciar la població de la importància de respectar el medi ambient, i en especial els espais fluvials com la zona de l'embarcador o de l'Aubadera, de gran bellesa i molt transitades pels vilatans. També ha destacat l'aspecte pedagògic de la jornada, sobretot de cara als més petits, que han sigut protagonistes destacats de l'acció.

Enguany, el "Fem Dissabte" s'ha fet coincidir amb la jornada Let's Clean Up Europe!, impulada per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. que se celebra anualment i consisteix en la recollida de deixalles presents a les vores del rius. Les entitats implicades en la campanya "Fem dissabte!" arreu de Catalunya són el Departament de Territori i Sostenibilitat, l'Agència de Residus de Catalunya, Ecoembes, Ecovidrio, Paisaje limpio, la Diputació de Barcelona, la Comissió Europea i ajuntaments i entitats locals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014