divendres, 30 de maig de 2014

Inauguració de l'11a edició de la Fira del Llibre Ebrenc i la 7a edició de Litterarum


La directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Laura Borràs, ha inaugurat avui l'11a edició de la Fira del Llibre Ebrenc i la 7a edició de Litterarum, fira d'espectacles literaris de Móra d'Ebre. Borràs ha sigut rebuda a l'Ajuntament per l'alcalde, Joan Piñol, a l'Ajuntament de la vila i ha signat al llibre d'honor de la institució.

Els actes inaugurals han consistit en l'assistència de les autoritats  a la representació de l'espectacle teatral Empremtes, de Valeri Gisbert, basat en textos de Jesús Moncada. Aquest espectacle s'ha representat a bord del llagut Lo Roget, d'Ascó, en el decurs d'un viatge per les aigües del riu Ebre.

Posteriorment, les autoritats s'han desplaçat a la plaça de la Cultura, on han tingut lloc els parlaments inaugurals. Laura Borràs ha dedicat bona part del seu discurs a recordar la figura de l'escriptor ebrenc Gerard Vergés, mort el dia de Sant Jordi passat.

Per la seua banda, Joan Piñol, alcalde de Móra d'Ebre, ha destacat la importància del certamen en l'àmbit català i el fet que Móra d'Ebre sigui capaç d'organitzar unes fires tan rellevants com la del Llibre Ebrenc i Littearum, que s'han convertit en referents de la literatura catalana. L'alcalde ha destacat del programa un seguit d'espectacles, entre els quals Records particulars, que tindrà lloc demà a Casa Montagut, que permetrà per primera vegada obrir aquesta casa pairal al públic, i l'homenatge que es retrà a Gerard Vergés demà a la tarda.

Finalment, el director dels certàmens, Albert Pujol, ha agraït la col·laboració del seu equip i de les institucions representades a l'acte, ja que considera que aquest suport és clau per garantir el desenvolupament d'aquestes fires.

Les autoritats han fet un recorregut per les parades de les llibreries i de les institucions que participen a la fira i, després d'un aperitiu, han assistit a la representació teatral de l'obra  Obaga, literatura d'Albert Vilaró.

La Fira del Llibre Ebrenc i Litterarum es desenvolupen durant tres dies, divendres, dissabte i diumenge, amb l'objectiu de reunir en un mateix espai programadors, artistes, escriptors i editorials. En total, es podran veure vint espectacles de quinze companyies diferents.

Enguany Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc estan marcats per la celebració de l'Any Vinyoli, el Tricentenari i la mort de l'escriptor Gerard Vergés, al qual se li farà un homenatge dissabte a la tarda.

La Fira del Llibre Ebrenc estarà oberta dissabte a la tarda, i diumenge al matí. S'hi podran trobar més d'un miler de títols d'autors ebrencs o de temàtica ebrenca i comptarà amb una ludoteca amb activitats per a xiquets i xiquetes de 0 a 12 anys.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014