dijous, 7 de novembre de 2013

Xavier Garcia presenta el llibre 'Carmel d'Ascó. Una visió biogràfica' a la Bibliteca Comarcal de Móra d'Ebre

Avui, 7 de novembre, s'ha fet l'acte de presentació de l'obra guanyadora del XV Premi d'Assaig Artur Bladé i Desumvila, Carmel d'Ascó. Una visió biogràfica, escrita pel periodista Xavier Garcia. L'acte ha tingut lloc a la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre i ha anat a càrrec del president del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, J. Antoni Collazos, i del president de l'associació cultura La Riuada, Joan Launes.

Carmel d'Ascó. Una visió biogràfica va obtindre l'any 2011 el quinzè Premi d'Assaig Artur Bladé i Desumvila, premi biennal que convoca el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), ex aequo amb un altre estudi firmat per Loreto Meix sobre l'escultor de Móra d'Ebre Santiago Costa. Xavier Garcia ha guanyat tres vegades aquest certamen i és, segons va explicar el president del CERE, la persona que ha obtingut en més ocasions aquest guardó, concretament els anys 1989, 1999 i 2011.

El llibre que s'ha presentat tracta la figura de l'historiador, periodisca i activista cultural Carmel Biarnés i Biarnès (Ascó, 1929-1992), autor de diferents estudis sobre els moriscos a Catalunya i la implantació de l'orde del Temple a la Ribera d'Ebre.

L'acte ha comptat amb la presència de l'autor i de familiars de Biarnés.

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014