dijous, 7 de novembre de 2013

Móra d'Ebre acull una jornada per difondre les virtuts de l'alimentació d'estil mediterrani i l'acreditació Alimentació Mediterrània (AMED)

El Centre Cívic de Móra d'Ebre, ubicat als baixos de l'Ajuntament, ha acollit avui la Jornada Restauració i Salut a la Mediterrània. L'acreditació AMED, organitzada per l'Agència de Salut Pública de Catalunya i l'Ajuntament de Móra d'Ebre.

La jornada ha sigut presidida per Montserrat Torres, regidora d'Acció Social i Salut de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, i ha comptat amb la presència de nombrosos professionals professionals de la sanitat, de l'hostaleria, la restauració, la nutrició i la dietètica, i de representants municipals de la comarca.  A l'acte inaugural hi han assistit el director dels Serveis Territorials de Salut, Àlbert Gómez, i el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Jordi Jardí.

La clausura de la jornada ha anat a  càrrec de la senyora Marta Ferrusola, qui ha pronunciat la conferència "La importància de l'activitat física en la gent gran". Seguidament s'ha efectuat l'enganxada del cartell amb el lema "Feu salut, pugeu per les escales" a les dependències de l'Ajuntament de Móra d'Ebre i del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

L'objectiu de la jornada ha sigut difondre les virtuts de l'alimentació d'estil mediterrani i encoratjar els restaurants perquè sol·licitin l'acreditació Alimentació Mediterrània (AMED), un distintiu de qualitat de l'Agència de Salut Pública de Catalunya. La UNESCO ha declarat la dieta mediterrània Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Durant tot el matí s'han debatut temes d'interès sanitari i d'acord amb el Pla integral de promoció de la salut mitjançant l'activitat física i l'alimentació saludable (PAAS), com ara l'envelliment saludable, el consum de fruita de proximitat o l'activitat física en gent gran i es difondran les activitats que es realitzen a la Ribera d'Ebre.

En l'organització de la jornada han col·laborat el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, l'Associació d'Hostaleria de les Terres de l'Ebre i l'Acadèmica de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014