dimecres, 30 d’octubre de 2013

L'Ajuntament de Móra d'Ebre rebaixa l'IBI un 5% i el rebut de les escombraries un 10% el 2014El Ple de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, celebrat el 30 d'octubre de 2013, va donar llum verda per unanimitat a la proposta de modificació de les ordenances fiscals (taxes, preus públics i impostos municipals) per a l'exercici de 2014.

Aquest acord determina aplicar una rebaixa del 10% en el rebut de la taxa de la recollida de la brossa i una altra rebaixa del 5% en l'impost de béns immobles (IBI). A banda d'això, es congelaran la totalitat de les taxes, preus públics i impostos municipals durant el pròxim exercici pressupostari.

Segons ha explicat l'alcalde, Joan Piñol (CiU), la rebaixa del 10% de la taxa de recollida d'escombraries es pot dur a terme com a conseqüència de l'estalvi econòmic que ha aconseguit l'Ajuntament de Móra d'Ebre arran de l'adjudicació de la prestació del servei a l'empresa GBI, que va substituir ara fa un any l'anterior adjudicatari, el Consorci de Residus de la Ribera d'Ebre, amb la qual cosa s'ha aconseguit una gestió "més sostenible, econòmica i eficaç".

En el cas de la rebaixa de l'impost de l'IBI, el consistori ha trencat la tendència d'increments anuals de l'impost encetada l'any 2005, gràcies a una modificació de la quota de l'impost que aplicarà ara l'Ajuntament. L'alcalde, Joan Piñol, va explicar que amb aquest acord municipal "ha volgut recollir la sensibilitat de molts dels ciutadans de la població que, com a conseqüència d'anteriors decisions del consistori i decicions recents del Govern de l'Estat espanyol, veien com any rere any el rebut d'aquest impost s'anava incrementant".

Tant Piñol com Josep Solé, el portaveu del grup socialista, a l'oposició, van coincidir a donar suport a aquestes mesures perquè van en la línia d'alleugir la pressió fiscal dels veïns en temps de crisi.

Aquestes rebaixes d'impostos i taxes, i el manteniment dels imports la resta d'ordenances de l'Ajuntament s'aplicaran l'any 2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Banda de l'Escola de Música i Dansa de Móra d'Ebre interpreta 'El cant del Barça'

Via Crucis, baixada del Sant Crist per les escales del Castell de Móra d'Ebre 2014